dodelijk bericht

DODELIJK BERICHT

Nadat er een seksueel geladen appje uit zijn naam de wereld wordt ingestuurd, pleegt Rob zelfmoord. Quirine, het onderwerp van zijn vermeende seksuele obsessie, ontdekt dat Rob niet zelf het bericht opstelde. Wie wel? En waarom? Zij gaat op onderzoek uit wat tot zeer spannende situaties leidt. Onervaren in het detectivewerk als zij is, gaat daarbij het nodige mis en wordt ze flink onder handen genomen. In ‘Dodelijk bericht’ deelt Quirine haar gedachten met de lezer en beschrijft ze wat haar overkomt. (Uitgeverij Clavis)

Bekijk de boektrailer die Rimar Bouma (Studio R.O.P.A.) met in de hoofdrol Aysa Yilmaz bij dit boek maakte hier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fragmenten uit recensies:

Dodelijk Bericht is een indrukwekkend boek over een tienermeisje dat belaagd wordt door een onbedoelde en heel expliciete sexting-post op social media. Dat zet niet alleen de dader, maar ook haarzelf in kwaad daglicht. Wanneer de dader zelfmoord pleegt, blijven er veel onbeantwoorde vragen, waar ze toch graag antwoord op heeft. Ze werpt zich in een web van intriges, achterdocht en smerige zaakjes, dat haar meermaals in een gevaarlijke situatie brengt. Door de invloed van een aantal jongens zijn er namelijk nog al wat labiele tieners in haar directe omgeving. Dodelijk Bericht is spannend geschreven en klinkt geloofwaardig en realistisch. Dat maakt het wel zo indrukwekkend. Het boek leest vlot weg en is razend spannend!
Door: CooleSuggesties           Score: Dodelijk bericht krijgt 8 van de 10 punten.

Dit boek is geschreven voor de wat jongere YA-lezers. De hoofdpersoon, Quirine, zit in de tweede klas en is dus zo een jaar of 14. Het boek is vlot en spannend geschreven. Quirine is een nieuwsgierig meisje, wat erg past bij de leeftijd, en komt door haar nieuwsgierigheid ook terecht in een aantal gevaarlijke situaties. Zo is er een jongen op school die haar erg ziet zitten, en haar seksueel belaagt. Ook de gevolgen van (cyber)pesten komen aan bod. Dit zijn erg belangrijke thema’s voor jongeren van deze leeftijd, en Dodelijk bericht maakt deze bespreekbaar. De combinatie van deze thema’s met het thrillergehalte maken dit boek erg interessant en aantrekkelijk.
Er komt ook een stukje verliefd zijn vs. vriendschap in voor. Quirine is net nieuw op school en heeft nog niet echt vrienden. Door de gebeurtenissen krijgt Quirine ineens ontzettend veel aandacht van zowel jongens als meisjes. Hierdoor is Quirine ook erg bezig met de vraag wat vriendschap is, wanneer iemand het beste met je voorheeft, hoe je je grenzen aangeeft als je verliefd bent, maar ook wat verliefd zijn nu is. Ook dit zijn interessante thema’s voor (beginnende) pubers. Score: 4/5
Geschreven door Kelly van https://brightbluebooks.wordpress.com

Je kon je goed in haar inleven, want al haar emoties werden heel erg duidelijk verwoord. Hier kunnen sommige schrijvers nog van leren. Ik vond het ook super leuk om samen met Quirine opzoek te gaan en de mogelijke dader achteraan te gaan. Zo dacht ik toen ik zat te lezen dat ik heel eventjes Quirine was, want ik hoorde zelfs mijn omgeving niet meer. En dan weet je echt dat je een goed boek te pakken heb. Dit was op oudejaarsavond met al het vuurwerk om mij heen.
Ik geef dit boek zeker weten vijf sterren, want het had me tot op het laatste moment nog zeker in zijn greep. Heerlijk boek als je echt van thrillers houdt. En hij leest super snel weg. En ik heb hem voor mijn doen echt heel erg snel uit.
Door nathalielovesbooks.blogspot.com

In het begin kon ik er niet zo goed inkomen. Het verhaal was wel oké in het begin maar naar het einde toe werd het echt heel erg goed. Het zat vol met spannende en emotionele stukken, ik vond dat er vooral op het einde zo veel na elkaar gebeurde! Wat ik nog heel opvallend vond was dat er zoveel onderwerpen in zaten; zelfmoord, pesten, seksueel misbruik … Kort gezegd was het zo’n boek dat je echt even je ogen laat openen met wat er allemaal gebeurt in deze wereld.
De dingen die in het boek gebeuren waren heel erg heftig en ik schrok best wel van sommige zaken, het laat ook zien hoe snel één ding invloed kan hebben op je hele leven. Zoals het berichtje van Rob zorgde dat Quirine het doelpunt was van zoveel leerlingen op haar school. De personages waren heel goed uitgeschreven, de manier hoe de achtergrond verteld werd was heel leuk. De opbouw van sommige relaties was ook goed gedaan, zoals die van Quirine en Jonathan bijvoorbeeld.
De schrijfstijl van Oldersma was heel vlot. Ik vond het heel aangenaam hoe ze de plotwendingen opbouwde, wij als lezers moesten ook echt de puzzelstukjes passen, net zoals Quirine om er achter te komen wie dat berichtje had verstuurd. Ook vond ik het leuk hoe ze ons soms op een dwaalspoor zette. Dan dachten we te weten wie de dader was en ‘POEF’ alles keert zich om naar iemand die we nooit zouden verdenken.
Door: belgiumbibliophile.wordpress.com