nieuwtjes

Schrijven is in je eentje op je kamertje in stilte fantaseren en zwoegen aan teksten, maar af en toe bereiken je berichten uit de echte wereld zoals:

2018

Op instagram is een account aangemaakt voor de hoofdpersoon van ‘Dodelijk Bericht’: Quirine04.

Tijdens het Young Adult Book Café in Amsterdam werd ik geïnterviewd over het schrijven aan Dodelijk Bericht en werd de trailer vertoond die Rimar Bouma bij dit boek maakte. De gasten van het café die het eerste hoofdstuk van het boek toegestuurd kregen, moesten op grond van dit hoofdstuk een plot te bedenken.

Rimar Bouma (Studio R.O.P.A.) heeft bij het boek ‘Dodelijk Bericht’ een zg. boektrailer gemaakt met in de hoofdrol Aysa Yilmaz.

Het programma ‘Op fietse’ van de provincie Drenthe en het recreatieschap Drenthe sponsoren de uitgave van het boek ‘Drenthe, plekken met een verhaal’.’

Mijn pake is crazy!’ wordt gratis naar alle Friese scholen gestuurd.

Het eerste exemplaar van het meertalige jeugdboek ‘Mijn pake is crazy!’ werd overhandigd aan de Friese gedeputeerde Sietske Poepjes.

De Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders biedt alle scholen van het zg. Scholenproject in het aardbevingsgebied het boek ‘Schokkend’ aan. Ook de Veiligheidsregio deelt ‘Schokkend’ uit.

2017

In de kinderboekenweek drie optredens gehad in de kinderboekwinkels in Leeuwarden (De Toverlantaarn), Assen (Rapunsel) en Groningen (De kleine kapitein). Het publiek bestond uit leerlingen van de Oldenije, de TheoThijssenschool en de Borgmanschool, Fragmenten uit het boek ‘SCHOKKEND’ voorgelezen en vragen van de kinderen beantwoord. Was ontzettend leuk.

Het waterschap Hunze & Aa zet ‘Eiki en Oeki hebben natte pootjes’ in bij haar educatieve programma.

.Stichting Nederland Schoon steunt de uitgave van ‘Eiki en Oeki ruimen op’.

Het project ‘Duurzaam Drenthe’ van de provincie Drenthe kiest voor inzet van de boeken ‘Eiki en Oeki ruimen op’ en ‘Eiki en Oeki hebben natte pootjes’.

‘Eikie en Oeki hebben natte pootjes’ wordt ‘te water gelaten’ in het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer.

2016

Voor een project van de gemeente Groningen op het gebied van hoogbegaafdheid wordt ‘Het uiltje dat (te) knap is’ aangeschaft.

Ons project ‘Keunst en fleanwurk’ (Stichting Lepel) ontvangt tijdens de uitreiking van de Europese taallabels (innovatieve taalprojecten) geen prijs omdat we niet aan de eisen van het ‘echte’ taalonderwijs voldoen, maar we ontvingen wel een eervolle vermelding.

2015

Bij het onderwijsproject Techniek, Talent en Energie worden ten behoeve van het programma voor de onderbouw de boeken ‘Suzie vindt uit’ en ‘De superkar van Eiki en Oeki’ ingezet.

Binnen een jaar verschijnt er een tweede druk van ‘Eiki en Oeki moeten betalen’.

Tijdens de jaarlijkse week van het geld lezen wethouders op scholen  aan jonge kinderen ‘Eiki en Oeki moeten betalen’ voor. Een initiatief van de kredietbanken.

De lancering van het eerste Eiki & Oeki-boek. Staatssecretaris mevrouw Jetta Klijnsma gaat in gesprek met kinderen over het boek ‘Eiki en Oeki moeten betalen’